ennl +31 88 52 25 000 Zandbreeweg 12, 7577 BZ Oldenzaal
Certified
PCS7, VMWare, Veeam, HPE
Best in class supplier and solutions expert
#1 Supplier in industrial automation and virtualization solutions

Versie Beheer

Versie beheer

Weten wat er veranderd

In een engineering proces is het normaal dat er dingen veranderen tijdens het project. Maar wat er nu precies veranderd is nooit helemaal duidelijk. Versie beheer kan hier een rol in spelen. Door de laatste ontwikkelingen op het gebied van versie beheer toe te passen, worden versies niet alleen meer uit en in geboekt, ook kunnen ze met elkaar worden vergeleken om te zien wat er wanneer door wie en waarom is veranderd.

Veranderingen stoppen

Als een verandering in het project toch niet goed blijkt te werken, moet er normaal functionaliteit terug gebouwd worden naar de vorige versie. Met een beheerde versie management systeem kan er eenvoudig een vorige stand van het project geladen worden. Hiermee worden de documenten, software en andere opgeslagen data eenvoudig van versie x naar versie x-2 terug gehaald zodat er niets van de test overblijft in het eind project.

Integratie met engineering

Omdat software systemen vaak een gesloten architectuur hebben, kunnen maar weinig systemen goed met versie beheer in deze omgevingen omgaan. Echter de nieuwste tools kunnen nu wel direct in de automatiseringssoftware kijken om de data te vergelijken en versie beheer mogelijk te maken.

Nu kunnen we versies opslaan, en duidelijk de verschillen met andere versies laten zien. Deze verschillen kunnen met commentaar van de engineer worden opgeslagen bij de specifieke versie, en zo kan een wijziging of test duidelijk en gedocumenteerd afgerond en opgeslagen worden.

Altijd volgens spec

Sommige branches hebben speciale eisen als het gaat om specificatie, testen en verificatie. Versies, change management en het volgen van eisen moeten hierbij volledig gedocumenteerd worden. Met de nieuwste versie beheer systemen kunnen ook deze branches volledig gesteund worden.

Doordat de software strikte eisen stelt aan gebruikersrechten, en technieken gebruikt om data manipulatie tegen te gaan, kunnen projecten die met FDA certificering te maken, hebben ook snel opgezet worden en op deze tools vertrouwen. Niet alleen bent u zeker dat de juiste versie op uw systeem draait, u weet ook wanneer de laatste verandering heeft plaats gevonden.

iAutomation oplossing

Bij iAutomation zijn we al zeer lang betrokken bij projecten met speciale eisen als het gaat om verificatie en change management. Wij vertrouwen intern op de kracht van onze versie beheer tools, en komen deze graag laten zien. Bij ons kunt u snel en makkelijk instappen met ons managed versioning systeem. U kunt dan verbinding maken met onze servers en uw versie beheer hier uitvoeren. Ook een server bij u plaatsen is samen met iAutomation een oplossing die veel geld en zorgen gaat besparen.

iAutomation Managed versioning

Tot 2 gebruikers

Tot 100 documenten of object

iAutomation beschikbaarheid garantie van 90%

  • Minimaal 12 maanden

Version managment Basis

Versioning Server met interne projecten opslag

Licenties en Software

  • 2 gebruikers

1 dag training

Version managment voor grote projecten

Versioning server met externe project opslag

Licenties en Software

  • 15 gebruikers

2 dagen training