ennl +31 88 52 25 000 Zandbreeweg 12, 7577 BZ Oldenzaal
Certified
PCS7, VMWare, Veeam, HPE
Best in class supplier and solutions expert
#1 Supplier in industrial automation and virtualization solutions

TIA Portal

TIA Portal

Machine automatisering

Industriele automatisering bestaat uit vele vormen, denk hierbij aan Machine automatisering, proces automatisering, systeem integratie en data communicatie. Voor iedere toepassing is een eigen automatiseringsplatform beschikbaar, en voor machine automatisering is het platform TIA Portal van Siemens. Dit platform biedt niet alleen automatiseringssoftware, maar ook PLC’s, remote IO, sensoren, actuatoren en zelfs PC’s. 

Hardware van het TIA Portal

Van de kleine S7-1200 PLC, tot de S7-1500 en zelfs de S7-400, de meest Siemens PLC’s kunnen met het TIA Portal ingezet worden. Deze hardware verschilt zeer van kosten, maar ook van omvang en mogelijkheden, en heeft vaak standaard ingebouwde IO waar ook gebruik van gemaakt kan worden. Verder kunnen natuurlijk alle remote IO stations van Siemens aangesloten worden op deze PLC’s.

Software omgeving

Het beste van siemens wat machine automatisering aangaat is in dit platform ingebouwd. Zowel een hele mooie en makkelijk te leren engineering omgeving, maar ook een multi-inzetbare visualisatie laag. De visualisatie binnen TIA Portal werkt zowel op een panel als op een volwaardige PC en kan dus met touch bedient worden. Het bedienen met de touch functionaliteit is vooral handig in beschermde zone’s, het heeft namelijk het voordeel dat er geen open verbindingen met een PC of Panel PC gemaakt hoeven te worden.  Het engineering systeem bevat mogelijkheden tot programmeren met behulp van alle Siemen tools zoals:

 • Stappen programma’s
 • Block diagrammen
 • Ladder diagrammen
 • Code programma’s

Wanneer TIA portal te gebruiken

Vooral in de machine automatisering wordt TIA Portal ingezet, waarbij de meest voorkomende soorten automatisering de volgende zijn:

 • Transport systemen
 • Robot’s
 • CNC machines
 • Kleine (+/- 20 IO) Machines
 • Middel Grote (+/- 75 IO) Machines
 • Grote (+/- 150 IO) machines
 • Kleine(+/- 50 IO) productielijnen, zonder batch aansturing
 • Machines waarbij middel hoge beschikbaarheid, maar hoge uitvoeringssnelheid geëist word.

Het grote voordeel van deze machine besturing is dat er op hoge snelheid beslissingen en aansturingen plaats kunnen vinden. Zo kunnen acties heel precies plaats vinden.

iAUTOMATION oplossing

Bij iAUTOMATION werken we binnen vele projecten met Siemens producten waaronder TIA Portal. Daarom hebben wij ook onze specialisten voor het opzetten van programma’s binnen het TIA Portal systeem. Deze specialisten kunnen u helpen met het ontwerp, programmeren, testen en in bedrijf nemen van machine besturing op basis van TIA Portal. Hieronder hebben wij 3 diensten staan die iAUTOMATION aanbied als het om machine besturing gaat.

Consultancy

Hulp het het ontwerpen van de geëiste functionaliteit

Controle van de software tijdens de engineering

Witness testen tijden het test proces

Engineering

Ondersteuning bij het maken van de software voor de besturing

Ondersteuning bij het maken van de HMI voor de besturing

Testen van de gemaakt besturing

In bedrijf nemen van de gemaakte besturing

Turn key oplossing

Schrijven van het ontwerp

Implementeren van het ontwerp

Testen van de software

Testen van de hardware

In bedrijf nemen van de gehele oplossing

Project Management gedurende het project

Consultancy voorafgaande aan het maken van het ontwerp