ennl +31 88 52 25 000 Zandbreeweg 12, 7577 BZ Oldenzaal
Certified
PCS7, VMWare, Veeam, HPE
Best in class supplier and solutions expert
#1 Supplier in industrial automation and virtualization solutions

PCS 7

Siemens Simatic PCS 7

Waarom PCS 7

Simatic PCS 7 is het Proces Automatiseringssysteem van Siemens AG. Dit systeem is zeer breed inzetbaar, en is gebaseerd op modulair en object georiënteerd programmeren, operatie, en beheerd. Met de bijgeleverde bibliotheken is een project als snel op gang en kunnen snelle implementatie tijden gehaald worden. PCS 7 is dan ook een uitstekend platform om snel met hoge kwaliteit een implementatie te  realiseren.

Update en Upgrade

Met het PCS 7 systeem kunt u zonder verlies van data upgrades en updates laten uitvoeren. U kunt dus functionaliteit uitbreiden, maar ook naar een volgende versie van het systeem updaten zonder dat er ook maar iets opnieuw geprogrammeerd of uitgeschakeld hoeft te worden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de juiste configuratie van het systeem gekozen wordt om deze functionaliteit mogelijk te maken.

Schaalbaarheid

Omdat PCS 7 zeer schaalbaar is kan er met een simpele opzet begonnen worden, en kan deze gedurende de levenscyclus van het proces mee groeien met de wensen en eisen van het proces. Dit betekend dat als er meer capaciteit nodig is binnen het systeem, er ook meer capaciteit aangelegd kan worden.

Met systemen als Batch, Route Control, PLC redundantie en een server-client oplossing is er dus zeer veel mogelijk. Deze oplossingen kunnen vanaf het begin van het proces in het systeem gemaakt worden, maar kunnen ook later toegevoegd en daarmee het system altijd up to date te houden.

Onderhoud

Binnen een productie proces is onderhoud natuurlijk altijd nodig. PCS 7 maakt het makkelijker om bepaalde onderhoudsfuncties uit te voeren binnen uw productie proces. Ook is het mogelijk om verschillende bestaande onderhoudssystemen op het PCS 7 systeem aan te sluiten en via de weg de data te delen.

Ook het onderhoud van het PCS 7 systeem zelf is zonder het stop zetten van het proces uit te voeren. Omdat PCS 7 functionaliteit biedt om onderhoud makkelijk te maken, zijn er een zeer beperkte kosten verbonden aan het onderhouden van het systeem zelf.

iAUTOMATION oplossing

Bij iAUTOMATION hebben we zeer veel en kennis van het PCS 7 systeem. Met vele jaren project ervaring en diepe kennis van het systeem, weten wij alle vraagstukken binnen PCS 7 op te lossen. iAUTOMATION is daarom een zeer geschikte partner als het gaat om PCS 7 consultancy, design, engineering en turn key projecten met u uit te voeren. Hieronder ziet een overzicht van de iAUTOMATION project rollen.

PCS 7 Consultancy

Ondersteuning bij het onderkennen van functionaliteit

Maken van een Bill Of Materiaal

Begeleiding bij het opzetten van het PCS 7 Basis Project voor er met de Engineering begonnen wordt

PCS 7 Engineering

Het maken van technische systeem documentatie vanuit het aangeleverde Functionele systeem document

Het Implementeren van de functionaliteit volgens het technische ontwerp

Testen van de geïmplementeerde software tegen het technische ontwerp

Testen van de geïmplementeerde software tegen het functionele ontwerp

PCS 7 Turn-key projecten

PCS 7 Consultancy

Het maken van technische systeem documentatie vanuit het aangeleverde Functionele systeem document

Het Implementeren van de functionaliteit volgens het technische ontwerp

Testen van de geïmplementeerde software tegen het technische ontwerp 

Testen van de geïmplementeerde software tegen het functionele ontwerp

Plaatsing en In bedrijf name van het PCS 7 systeem (Computers, PLC’s, netwerken, remote I/O)

In bedrijf name van het systeem op site.