ennl +31 88 52 25 000 Zandbreeweg 12, 7577 BZ Oldenzaal
Certified
PCS7, VMWare, Veeam, HPE
Best in class supplier and solutions expert
#1 Supplier in industrial automation and virtualization solutions

Batch processen

Batch processen

Recept gestuurd produceren

Omdat in vele fabrieken meerder producten gemaakt worden, is het zinvol om dit via een recept te doen. Op deze manier worden product parameters op een centrale plaats bewaard en aangepast. Ook kan met een batch systeem, de voortgang van een productie run bewaakt worden, en kunnen wijzigingen gedaan worden. Dit alles via een genormeerde manier van werken, goedkeuren en beheren.

Meerdere producten

Als u meerder producten produceert heeft u waarschijnlijk tijd in uw productie gepland om machines om te stellen. Met een batching systeem hoeft dit niet meer. Per productie run worden er instellingen en data naar een productielijn geladen, zodat deze zich voor dit product kan instellen. Als de volgende batch met het volgende product begint worden de machines weer ingesteld en kan de productie lijn een ander product maken zonder omstel tijd.

Tracking en Tracing

Een belangrijk concept binnen batch systemen is het tracken en tracen van productie runs (batches). Als er onverhoopt toch een inconsistentie in een batch gevonden wordt, kan met de tracking en tracing tools de productie ketting bekeken worden.

Op deze manier wordt de producent in staat gesteld de bron van inconsistenties te achterhalen, en dus eventuele fouten in andere producten uit te sluiten.

Validatie en rapportage

Omdat sommige klanten speciale eisen hebben aan rapporten bij hun product, moet u soms een productie rapport mee leveren. Met het batch pakket kan dit snel en overzichtelijk per batch opgeslagen worden zodat u dit met uw producten kan meeleveren.

Ook is het mogelijk om validatie mechanismen in te stellen zodat u volgens de geldende richtlijnen in uw branche kan produceren, valideren, en rapporteren.

iAutomation oplossing

Bij iAUTOMATION werken we al heel lang aan batch systemen, en hebben hier dan ook veel kennis over opgedaan. Wij kunnen u in alle opzichten ondersteunen als het om batch processen gaat, zowel in het ontwerpen, implementeren, testen als rapportage kan iAUTOMATION u helpen. Hieronder ziet u een kort overzicht van wat iAUTOMATION voor u kan doen.

Batch systeem Ontwerp

Ontwerpen van Stappen programma’s voor de PLC

Ontwerpen van Receptuur voor het Batch systeem

 

Batch Implementatie

Implementeren van Stappen programma’s voor de PLC

Implementeren van Receptuur voor het Batch systeem

Implementeren van koppeling tussen Batch systeem en de PLC

Batch Rapportage

Ontwerpen van Batch Rapportage

Aanpassen van communicatie tussen Batch systeem en rapportage systeem

Implementeren van Batch Rapportage

Testen van uiteindelijke automatische rapport generatie